Camerabewaking

Camera bewaking is bij vele mensen nog een grote taboe. Vele mensen hebben er problemen mee dat ze worden gefilmd op bijvoorbeeld het werk. Echter, Wanneer u door een winkelstraat wandelt, bent u 10x meer gefilmd dan u zelf beseft. Camera’s zien vaak wat uzelf niet merkt. Bijvoorbeeld handtasdiefstallen, dieven in winkels, vandalisme aan uw gevel of wagen. Deze beelden geven dan ook veel extra informatie voor politie of hulpdiensten.

 

Er bestaan 2 types van camerabewaking
Het ietwat oudere systeem: Analoge Camera’s.
De nieuwe generatie: IP Camera’s of ook wel netwerk camera’s genoemd.

Analoge camera

 

De nieuwe reeksen van analoge camera’s geven goed beeld, maar zijn nog steeds niet te vergelijken met de IP camera’s. Deze worden nog steeds geplaatst wanneer het budget beperkter is, en er geen details te herkennen moeten zijn in het beeld. In combinatie met een opnametoestel(recorder) kan men deze beelden steeds via Applicaties op smartphone (android en iPhone) en tabblets (Ipads en 90% van de Android Tabblets) bekijken waar u ook ter wereld bent.

IP Camera

 

Hier kan men zeer ver in gaan. Standaard worden de 1,3MP en 2MP camera’s het meeste geplaatst. deze zijn dan ook prijs kwaliteit super interessant. Indien er NOG meer details uitgehaald moeten worden uit het beeld zijn er nog de 5MP(en meer) camera’s.

 

Hier kan men zelfs al enkel de camera plaatsen en op het internet configureren. Wanneer dit gedaan is zal het camera beeld van overal ter wereld op smartphone(android en Iphone) of Tablet(Ipads en 90% van de Android Tabblets) bekeken kunnen worden. Aangeraden word uiteraard om dit in combinatie te doen met een opnametoestel(recorder) zodat de beelden dan ook terug bekeken kunnen worden op latere tijdstippen).