Nood aan een alarmsysteem?

Ieder uur vinden er in België een reeks inbraken plaats. Vaak gebeurt dit door personen uit uw eigen omgeving die weten dat u op dat bepaald tijdstip uit huis bent. Anderzijds zijn er de rondreizende bendes. Zij inspecteren woningen op het wel of niet aanwezig zijn van beveiliging. Een reeks huizen waar zij het minste risico hebben om betrapt te worden zullen zij aaneensluitend binnenbreken en op zoek gaan naar juwelen en andere spullen die gemakkelijk te verkopen zijn.

Veel inbraken kunnen al voorkomen worden met mechanische beveiliging, zoals grendels op ramen en deuren. Voor meer informatie hierover kijkt u best even bij de Mechanische Beveiliging. Een extra aanvulling hierop is een alarmsysteem. Hierdoor kan je gemakkelijk (bijna) alle kamers apart beveiligen waardoor je op de hoogte gebracht wordt per SMS/Oproep wanneer er een raam of deur opengaat, een raam wordt verbrijzeld, of wanneer beweging in huis wordt gedetecteerd.

Indien u huisdieren (Honden, Katten, …) heeft, raden wij aan de omtrek van je woning te beveiligen met raam- en deurcontacten.

 

Er bestaan compleet draadloze systemen die perfect stabiel en betrouwbaar zijn. Eventuele stoorzenders worden onmiddelijk gedetecteerd door het systeem en de gewenste actie wordt ondernomen. Indien u reeds bekabeling voorzien heeft tijdens uw renovatie of nieuwbouw is een bekabeld systeem natuurlijk mogelijk. Eventueel met extra (draadloze) rookdetectoren en andere toepassingen. U hoeft het maar te vragen.

Het alarmsysteem dat Easy protect plaatst kan zowel draadloos als bekabeld aangesloten worden. Van inbraak detectie, branddetectie, gas- en CO Detectie, tot een buitenklavier om bv uw automatische poort te bedienen. (via het buitenklavier of via afstandsbediening.)

Dual bewegingsdetector

Dit zijn detectoren die een bewegend object aan de hand van de warmte van een persoon en de beweging van deze persoon door middel van radargolven (denk aan parkeersensoren van auto’s) detecteren. Deze detectoren zijn extra immuun voor valse alarmen!

Raam- en deurdetector

Dit zijn detectoren bevestigd op een raam of op een deur die het opengaan ervan detecteren.

Glasbraak detector

Dit zijn detectoren die het luchtdrukverschil in combinatie met de frequentie van brekend glas detecteren.

Passief infrarood bewegingsdetector

Dit zijn detectoren die een bewegend object door middel van de warmte van een persoon detecteren.

Al deze detectoren sturen de gedetecteerde info door naar de centrale (= verwerkingsunit van het alarmsysteem die sturingen e.d. verricht) die dan gepaste, geprogrammeerde, handelingen onderneemt.